Informatie

Energy Drink Nederland

Veel jongeren in Nederland drinken dagelijks een blikje energy drink. Het wordt steeds populairder en er komen ook telkens nieuwe soorten op de markt. Zo wordt er continu aan de energy drinks gesleuteld om nieuwe lekkere smaken te maken. Sommige drankjes worden voornamelijk geassocieerd met sport, als dorstlesser nadat je intensief hebt gesport.

Scholieren

Maar energiedrankjes worden niet alleen tijdens het sporten genuttigd. Veel scholieren gaan tijdens de pauze of na schooltijd naar de supermarkt om even een blikje energy drink te kopen. In de winkels schreeuwen de blikjes met allerlei felle kleuren ook om je aandacht, dus daar kunnen de scholieren niet omheen.

Gunstig effect

Eigenlijk is het helemaal niet zo’n slecht idee dat jongeren in de pauze een energiedrankje drinken. Energiedrankjes staan namelijk bekend om het prestatieverhogende effect, wat natuurlijk erg goed van pas komt tijdens de lessen. Tevens zorgt een energy drink ervoor dat je je wakker voelt, maakt het je alert en is het goed voor het geheugen. Dit zijn allemaal effecten die handig zijn als je een lange dag op school moet doorbrengen.