Informatie

Gezonde energiedrank

De oorspronkelijke energie- en sportdrankjes staan er om bekend dat ze zo gezond zijn. Ze zijn eigenlijk in het leven geroepen voor sporters om snel de energiebehoefte weer aan te vullen. Tegenwoordig wordt energy drink niet meer alleen gedronken door sporters, maar ook in het dagelijks leven worden blikjes energy drink genuttigd.

Waarom energy drink?

Energy drink wordt om diverse redenen gedronken en niet alleen omdat het gezond is. Waarom het onder andere veel wordt gedronken, is omdat het erg lekker is en omdat je er zo fit van wordt. Dat is handig voor de volgende dag na een avondje stappen of voor een proefwerk waarvoor je je goed moet concentreren. Energy drink zorgt namelijk ook voor een prestatieverhogend effect. Daarom is energy drink dus zo populair onder scholieren!

Vroeger en nu

Als we weer terug gaan naar de basis, dan was het energiedrankje gezond voor sporters na een intensieve training. Het deed alles wat de sporter nodig had, namelijk het aanvullen van vocht en koolhydraten. Het aantal merken was toen nog beperkt en bijna alleen in de sportkantines verkrijgbaar. Tegenwoordig puilen de schappen van de supermarkten uit met alle verschillende energy drink merken. Tevens zijn er steeds meer effecten van energiedrankjes bijgekomen. Het is niet alleen gezond en goed voor je organen, het verbetert ook het korte termijngeheugen en het heeft een prestatieverhogend effect.