Informatie

Soorten energiedrank

Er zijn verschillende soorten energiedrankjes te koop: de sportdranken en de energy drinks. Met de sportdranken worden meestal de plastic flesjes bedoeld waarin een felgekleurd drankje zit. Een energy drink is bijna altijd een blikje van 25 centiliter. Een sportdrank bevat meestal geen taurine en cafeïne en is vaak ook anders verpakt, in plastic flesjes.

Grootte

Wat betreft energy drink zijn er ook diverse soorten. De bekendste soort is waarschijnlijk de energy drink die meestal in een langgerekt blikje van 25 centiliter zit. Deze soort bevat bijna altijd cafeïne en taurine. Ook zijn er light versies te koop en grotere varianten van 35 milliliter.

Prijzen

Er zijn goedkope en wat duurdere versies van energy drink. Hierbij moet ook gezegd dat de kwaliteit van verschillende energy drinks flink kan verschillen. Daarmee is natuurlijk niet gezegd dat een duurdere energy drink altijd beter is. Prijzen variëren enorm, afhankelijk van het merk en van het verkooppunt. Eigen merk drankjes in de supermarkt zijn vaak al vanaf €0,35 te koop, in een tankstation betaal je voor sommige merken meer dan €2,- euro.